zondag 27 januari 2008
Gastheer & Gastvrouw
Het grote moment is aangebroken. We gaan een poging doen een fatsoenlijke Zuid-Afrikaanse braai te houden. Sharron, Suzelle en Markus zijn onze kritische gasten. Geheel tegen Afrikaanse gewoonte in (maar uiteraard wel volgens de Duitse) zijn de gasten zowaar stipt om 16:00u bij ons. Gelukkig hebben we het potjiekos al in de pan zodat alleen de bijgerechten (salade en gevulde paprika's) en snacks nog hoeven worden klaargemaakt. Als we toch ook wat Hollandse snacks op tafel zetten, blijkt dat de in Nederland alom bekende, ouderwetse blokjes kaas met mosterd niet zijn doorgedrongen tot de Afrikaanse cultuur. Na enkele uren is het potjiekos klaar om geserveerd te worden en wachten we met angst en beven het oordeel van met name Suzelle (ras-Zuid-Afrikaanse en voormalig restauranthoudster) af. We kunnen opgelucht ademhalen! Alles smaakt uitstekend. Op mijn vraag aan Suzelle waarin deze braai nu afwijkt van een gemiddelde Zuid-Afrikaanse braai, antwoordt ze: oh, bij een typische Zuid-Afrikaanse braai wordt veel meer alcohol gedronken en veel meer vlees gegeten... Tja, de enorme hoeveelheid vlees tijdens de braai bij Gillian stond ons inderdaad nog in het geheugen gegrift. Maar desondanks zijn we toch geslaagd en hadden ze genoten. Dat geeft moed voor de volgende braai!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten