zondag 25 mei 2008

Afscheidsbraai





Het is koud en nat! Niet bepaald weer dat bij een Zuid-Afrikaanse braai past, maar we moeten het ermee doen. We hoeven pas rond 13.00u bij Suzelle te zijn, dus kunnen we 's ochtends mooi nog even (3x raden!) een wasje doen..., en weer wat berichtjes schrijven op het weblog. Als we aankomen bij Suzelle, is Markus druk in de weer om het vuur aan te krijgen, maar door de natte omstandigheden wil dat niet erg lukken. Uiteindelijk worden wat extra 'firelighters' (aanmaakblokjes) gehaald en na een uur of twee is het vuur dan toch echt goed aan. Rond 16.00u zitten we dan eindelijk aan de 'lunch'. Bij een typische Zuid-Afrikaanse braai wordt een enorme hoeveelheid vlees geserveerd, en inderdaad, het lijkt wel alsof een heel leger komt eten! Boerewors, biefstuk, varkens-spareribs, lamsvlees, kip met bacon, ga zo maar door. En dan natuurlijk de traditionele mieliepap met een soort tomatensaus, twee soorten salade, etc etc. Al veel te snel is het moment van het afscheid daar. We zullen elkaar missen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Goede reis terug straks lieverds. Het was heerlijk jullie avonturen te lezen, maar ben blij als jullie straks weer hier zijn :-)

Liefs
Alicia