zaterdag 19 mei 2007

Auto's shoppen!!


Vanochtend hadden we om 9.00u een afspraak bij de VW dealer in Johannesburg centrum. Een interessante rit, aangezien centraal Jo'burg door iedereen (zowel reisbrochures als locals) sterk wordt afgeraden (slik). Uiteindelijk valt het allemaal ontzettend mee (ook hier weer: thank god 4 tomtom). Na een leuk gesprek met Neil rijden we via de snelweg naar Sandton City om wat laatste spullen in te slaan (o.a. een kaasschaaf, wat natuurlijk voor ons kaaskopjes een onmisbaar keukenitem is ;-)). Ook in Johannesburg kennen ze snelheidscamera's (spoedlokvallen), alleen worden deze door mensen bemand in de middenberm, op een klapstoeltje tegen de vangrails geklemd. Het verkeer scheurt er vrolijk met 100 km langs...! 's Middags nog een poging gewaagd om andere autodealers te bezoeken, maar helaas was iedereen al dicht (winkels etc. sluiten over het algemeen erg vroeg in het weekend, behalve winkelcentra). Dus zijn we uiteindelijk naar een hotel gereden om weer wat te mailen en het weblog bij te werken (zie foto).

5 opmerkingen:

Anoniem zei

t' Is net of we een beetje mee reizen. Leuk te lezen, jullie berichtjes. De foto's maken dat het nog dichterbij lijkt.

Wij hebben vandaag met de fam. een fietstocht gemaakt rondom Vierhouten, gepicknickt bij de Stakenberg, geluierd in de zon, gevoetbald en aan t begin van de avond een panne(n)koekenrestaurant bezocht. Bert-Jan, Karin, Elin en Niels zijn een paar dagen in Nederland. We hebben enorm genoten van de kleintjes. Helaas had Karin een ongelukje met de fiets en daardoor een geblesseerde pols, gelukkig niet gebroken.

Morgen bezoeken we met z'n allen de kerk en . . .Talitha. . . ik waag het erop met m'n nieuwe stippenjurk (die had ik je nog laten zien, weet je nog?!)

Succes met alles komende week en liefs, Wilma

Alexander zei

He broertje,


Mooi dat jullie al je weg vinden in Uruzgan.... uhhhh... Johannesburg. Vanochtend zijn wij hier in het anders zo rustieke Zevenhoven in een hinderlaag gelopen van een Bende Nietsontziende Overstekende Lammetjes... ;-)

Het weekeinde samen met de meiden bij pa & ma in Zwolle doorgebracht en met de meiden eropuit getrokken naar Giethoorn.
De verbouwing verloopt prima, alhoewel de puinhoop alleen maar groter lijkt te worden. We zien ons 2 maanden geleden nog zo in het huis staan: "Aan de benedenverdieping doen we helemaal niks!"
Anno nu hebben we de benedenverdieping volledig gestript en weer opgebouwd. Enfin, we zullen jullie snel foto's mailen... En vanavond gaan we de meiden jullie weblog laten zien!

Veel plezier daar in Johannesburg.

Liefs, Alexander & Bea, Roos & Mila

Roos zei

de laatsten keren ben ik veel op school ge weest en ik hoop dat julie het leuk heben.

kusjes van roos & mila & bea & alexannder.

Anoniem zei

Hee dag cosmopolieten, super om die weblog zo te lezen. Skypen ging geweldig gisteren, met webcam en al. Donderdag gefietst met de kleine meid, vrijdag voor het eerst in de trein naar Nijkerk. Gisteren zijn we naar het Dolfinarium geweest en vandaag naar het Aviodrome. Intensieve dagen. Lynn is er helemaal klaar voor om haar eigen wereldreizen te gaan maken. Vooral de superjumbo sprak tot de verbeelding. Toch wel gek om de PH-BUK daar in het Aviodrome in het gras te zien staan. Allebei afscheid genomen van KLM terwijl we veel 'samen' hebben gedaan van 1999 tot 2003. Lynn vond vooral de houten vliegtuig glijbaan geweldig. Morgen naar de dierentuin als het weer meezit. Moederlief is nog in the Big Apple, having a great time. Dag lieve mensen, we denken aan en bidden veel voor jullie (op voorspraak Lynn overigens!), kus van ons Theo.

Anoniem zei

Hi Aldwin en Talitha,

En ... zijn jullie al een beetje gewend aan het Zuid Afrikaanse ritme? Is het echt zo relaxed als in het overige deel van Afrika?

We hebben jullie gemist tijdens het hemelvaartweekend. Het was echt weer als vanouds (toepen, kletsen, relaxen, wandelen, barbecuen). Als nieuwe dimensie is er dit jaar het pokeren en X-boxen bijgekomen. Jullie zullen de foto's inmiddels al wel gezien hebben (via de link in ons e-mailtje).

Hier is gaat alles goed. Ik ben vandaag ook bij BP - ik heb uitzicht op de roestige BP raffinaderij in Coryton (Engeland). Ik heb twee weken geleden in Milton Keynes nog naar Ye old Swan gezocht. Maar helaas niet gevonden.

Ik ben benieuwd naar de volgende blog. Wanneer krijgen jullie internet aan huis?

Groetjes, Meike