dinsdag 29 mei 2007

De deurbel blijft maar gaan vandaag

10.10u: de mannen van de beveiliging staan voor de deur. Ze komen kijken naar het alarmsysteem. Dit wordt binnenkort door hen aangesloten en geactiveerd. We voelen ons overigens nu ook al erg veilig, maar als er dan toch een alarminstallatie is. Een beetje extra zekerheid kan nooit kwaad. Het zijn twee Portugezen (althans, ze zijn neven en beide geboren in Zuid-Afrika; hun ouders zijn vanuit Portugal geemigreerd naar Zuid-Afrika). Een van hen is in Nederland (Amsterdam, Red Light district, hoe kan het ook anders ;-) ), de UK en Canada geweest, dus genoeg om over te praten.

11.00u: de Pool&Garden service kondigt zich aan. De supervisor, Michael, vraagt wat eventueel voor bijzondere/extra zaken moet worden gedaan. Nu was onze "barracuda" kapot (voor iedereen zonder zwembad en die dus waarschijnlijk denkt aan een grote vis: een barracuda is een soort grote stofzuiger die continue de zwembadbodem en -zijkanten schoonhoudt, waardoor o.a. algen geen kans krijgen). Een medewerker (van de vijf) neemt de klus op zich om het hele apparaat te ontleden en weer in elkaar te zetten. Ik vraag me af of hij ook onderdelen zal overhouden, zoals veel mensen overkomt als ze iets uit elkaar halen en weer in elkaar zetten, maar alles gaat netjes terug op zijn plek en hij zuigt er weer vrolijk op los. In een uur zijn ze klaar.

12.15u: alweer de deurbel, terwijl ik pas om 13.00u weer bezoek verwachtte. Brenda, onze bankconsultant, blijkt er al te zijn. Kwam beter uit qua agenda. Geen probleem. We zijn allang blij als we nu op korte termijn kunnen beschikken over een Zuidafrikaanse bankrekening en credit cards.

13.30u: wie kan dat nu zijn, o ja, de tweede kandidate voor de domestic worker functie! We hebben vorige week vrijdag een gesprek gehad met Patience. Deze dame heet Elsie en draagt een (blank) kind op de arm. Ze blijkt een fulltime domestic worker te zijn (5 dagen per week) en alles te doen (schoonmaken, nanny, wassen, strijken, gardening etc.). Ze spreekt uitermate goed Engels en komt intelligent over. Ze wil op zaterdag en zondag komen werken. Ze heeft het geld nodig omdat haar zoon op de universiteit zit. Al met al een heel goed gevoel over haar. Vanavond maar eens even overleggen met Aldwin.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is boeiend te lezen, hoe je langzamerhand een nieuw bestaan opbouwt.

Bij ons is Janne op kamp, ze sms-te me over barbeque, kampvuur en bonte avond en dat ze het erg naar haar zin had.
Freek-Jan is naast het in- en verkopen van spellen via E-bay, games aan het ontwikkelen. Hij heeft er erg veel plezier in.
Vanavond was ik zelf zo slim de autolichten aan te laten, ik heb blijkbaar het alarmpje niet gehoord. Dus om 22.00 uur nog de ANWB voor de deur; wel makkelijk. Maar tevens als gevolg dat ik een half uurtje moest gaan rijden, om de accu weer te laden. Gelukkig is dat nu voor elkaar. Morgen flink op pad voor mijn werk.

Lieve groet,

Wilma