donderdag 17 mei 2007

Links rijdend & navigerend & (sssttt!) bellend door Jo'burg

Vanochtend de eerste rit gemaakt met de Mercedes A-klasse met stuur aan de rechterkant. Talitha moet Aldwin halsoverkop naar het hotel brengen waar hij wederom een teammeeting heeft. Zijn Duitse collega die hem zou komen ophalen, deed namelijk al 1,5 uur over 1 km... Zonder problemen levert Talitha hem na 20 min. af bij het hotel. TomTom doet zijn werk, ook in Zuid-Afrika ;-) Ook de terugweg verloopt soepel. Na een praatje aan de poort met Dumy (onze bewaker) rijd Talitha door naar huis om te douchen en om te kleden. Daarna stapt ze wederom in de auto. Dit keer om de paspoorten naar BP te brengen zodat Immigration onze work permits kan afgeven. Zonder die vergunningen kunnen we o.a. geen bankrekening openen. En dan is het tijd voor wat echte "ex-pat vrouwen activiteiten", namelijk: shoppen en boodschappen doen! En wat is dan een betere plek dan Sandton City. Een winkelcentrum dat bekend staat als eén van de mooiste van de wereld. Je vindt er dan ook echt alle dure merken (zoals Gucci, Louis Vuitton etc.), restaurants waar je uitstekend kunt lunchen en dineren, allerlei delicatessezaakjes, craft stores en een enorme supermarkt. Met de auto volgeladen keert Talitha huiswaarts om vervolgens alles uit de auto te gooien en richting het hotel te gaan om Aldwin op te halen en te internetten.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow, alles gelezen hebbende, moet ik zeggen, wat maken jullie een vliegende start. Niet eens even tijd om rustig bij te komen van de reis; maar gelijk aan de slag met werk, alle regelzaken en ook nog het voormalige thuisland van een gevulde blog te voorzien. Lijkt me druk, petje af!

Groet Wilma

Anoniem zei

Dag toppers, geweldig om de blog te lezen. Sorry dat de Hiemstra's niet op de airport waren. Tja, met een vrouw in de States en dochterlief op de creche, ziekenhuis etc. zat dat er echt niet in. Fijn dat het beter gaat nu en we houden de blog in de gaten. Dikke zoen, Theo.

Jan en Driky Nijeboer zei

Lieve Talitha en Aldwin.
Fijn dat Talitha weer opgeknapt is. Wij volgen met belangstelling jullie weblog en leven ook op deze wijze met jullie mee. Dit weekend hebben wij Alexander, Bea en de Kids gehad; een heerlijk weekend met z'n zessen. Vandaag naar tante Hillie geweest. Vanavond krijgen wij i.v.m. de verjaardag van Friso, oom Henk en tante Janneke op bezoek. Morgenvroeg om dezelfde reden komt oom Jan. Wij hopen dat jullie samen genieten van de BBQ. De Skijpe verbinding was een succes! Liefs. Ma en pa.