zondag 16 september 2007
Bloemenpracht & Afrikaanse haute-cuisine
Als we zondag wakker worden, is het nogal koud en donker weer, met af en toe een spatje regen. Vandaag stond de bloemenpracht bij het plaatsje Darling en in het Postberg Nature Reserve (in het West Cape Nature Reserve) op het programma. In augustus en september staan hier de anders kale vlakten vol met wilde bloemen. We stellen onze verwachtingen goed bij, want de bloemen schijnen niet te openen op koude, natte dagen. Na een vroeg ontbijt vertrekken we om op advies van Russel (manager van Abbey Manor) eerst naar Darling te rijden waar meerdere "Wild Flower Reserves" liggen. Het liefst zou ik de bloemen bekijken in Namaqualand, beroemd voor de enorme vlaktes bedekt met alle kleuren wilde bloemen, maar helaas is dat wat te ver voor dit weekend. Bij het informatiecentrum geven ze ons wat tips, inclusief bezoek aan wat bloemenshows. Het reserve waar we doorheen rijden is wel kleurrijk, maar niet de overweldigende bloemenpracht waarop we hadden gehoopt. Naarmate we dichter bij de kust komen op weg naar het West Cape Nature Reserve, komt de zon steeds vaker te voorschijn. Uiteindelijk is het een hele aangename temperatuur en de wilde bloemenvelden in het Postberg Nature Reserve weten ons iets meer te betoveren. Een mooi extraatje zijn de twee walvissen die we aan de kust zien paren. Ook de schildpadden die vlak voor ons de weg oversteken zijn een leuke verrassing. Het meest indrukwekkend is echter toch wel de pofadder die we net de berm in zien glippen...Na een niet al te spectaculaire maar wel erg late lunch bij Pearlie's on the Beach in het dode plaatsje Langebaan (tja wat wil je na al die verwennerij in Franschhoek en Paarl!), rijden we terug naar Kaapstad waar we lekker loungen in het hotel. De avond ervoor hadden we al een tafel gereserveerd bij The Africa Cafe, een restaurant waar gerechten worden geserveerd uit het hele Afrikaanse continent, in Afrikaanse sfeer. Op onze tafel verschijnen gerechten uit Kenia, Congo, Marokko, Malawi en Kaapstad. Het is een "communal feast", wat zoveel betekent als: hoe meer je eet hoe gezelliger! We kunnen onze ober uit Congo maar met moeite overtuigen dat het fantastisch lekker is maar dat we er normaliter een week van zouden kunnen eten...
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten