vrijdag 19 oktober 2007

Eerste stop: Emergency Room


Om 04.00u gaat de wekker en om 05.00u zijn we beneden om even snel wat te eten en daarna te vertrekken richting Pilgrim's Rest, een gerestaureerd mijnwerkersstadje op de route naar het Kruger National Park. Helaas loopt het anders... Jan is niet in orde. We maken ons dermate zorgen dat we eerst naar Morningside Mediclinic rijden om te laten controleren wat er aan de hand is. Een echte diagnose kan niet worden gesteld, maar het zou aan de malariatabletten kunnen liggen. Na telefonische ruggespraak met Rob en onderling overleg besluiten we toch op weg te gaan. Dit blijkt een wijze beslissing. Niet alleen knapt Jan gaandeweg op, maar we hebben ook dermate vertraging opgelopen dat we ook geen minuut later hadden moeten vertrekken om de gate en het kamp nog te halen. Onderweg komen we erachter dat de electrische spiegels niet meer werken. We rijden zo lang mogelijk door om tijd te winnen. Op een gegeven moment wordt de hoeveelheid benzine wel redelijk kritiek. Gelukkig komen we vlak voor de gate een benzinestation tegen. We laten de tank tot de nok toe vullen en tanken zelf ook even bij door een 'homemade pie' naar binnen te werken.





We gaan het Kruger Park binnen via Phalaborwa gate. Onderweg naar het kamp zien we al diverse dieren: impala, steenbok, common reedbuck, olifant, zebra en krokodil. Maar een absoluut hoogtepunt zijn de 5 hyena's. Eerst zien we 2 volwassen hyena's de weg oversteken. Daarna worden we door een andere auto attent gemaakt op een moederhyena met twee kleintjes. We zijn eigenlijk al laat, maar besluiten toch even te genieten van dit prachtige tafereeltje. We halen de gate nog net (nadat wij naar binnen zijn gereden rond 18.00u wordt het gesloten). We krijgen de sleutels van de twee bungalows die we hebben gehuurd en installeren ons op het terras om onze eerste ' bushbraai' te bereiden.



De oogjes worden al snel zwaar (geholpen door wat glaasjes rode wijn). We duiken vroeg het bedje in, ook omdat we de volgende ochtend weer vroeg opstaan. 's Nachts om 01.30u zitten Aldwin en ik echter rechtop in bed. SMS van het beveiligingsbedrijf: power failure! Ik neem snel contact op met de meldkamer. Zij vertellen dat ze alleen kunnen nagaan of er een stroomstoring is, niet of het alarmsysteem nog operationeel is. Ik vraag of iemand in ieder geval een kijkje kan nemen en of we de feedback ervan kunnen krijgen. Men zegt ja, maar we hebben niets meer gehoord. Inmiddels had ik ook al even met de bewakers bij de poort van ons complex gebeld, en die gaven aan dat de hele omgeving zonder stroom zat. Dat stelde ons in ieder geval wat gerust, aangezien dit betekent dat niemand bewust de draden heeft doorgeknipt. We besluiten maar gewoon verder te slapen, aangezien er op dit moment toch niets aan te doen valt. 's Ochtends zou door navraag bij Elsie blijken dat het alarm prima heeft gefunctioneerd op de nieuwe accu.



Geen opmerkingen: